Κακοκαιρία Genesis: Περιορίζεται η αστάθεια την Κυριακή – Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα

Κακοκαιρία Genesis: Περιορίζεται η αστάθεια την Κυριακή – Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα
Κακοκαιρία Genesis INTIME NEWS

Παραμένουν οι βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδική αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Παροδική η αστάθεια κυρίως στα βόρεια τις επόμενες ημέρες και επικράτηση βοριάδων.

Την Κυριακή στη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Σαν σήμερα στις 12/6/1989 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις με ζημιές στη Δυτική Αχαΐα.
  • Το 2006 παρατηρήθηκαν 5 υδροσίφωνες στη Χιλιαδού Ευβοίας.
  • Το 2009 μία γυναίκα έπεσε νεκρή από κεραυνό στην Αλεξανδρούπολη.
  • Στις 12 Ιουνίου 1991, “Το ηφαίστειο που έφαγε τον τυφώνα για κολατσιό” ήταν ο τίτλος του άρθρου αμερικανού μετεωρολόγου που περιγράφει τη συμπτωματική συνύπαρξη της έκρηξης του ηφαιστείου Πινατούμπο με τον τυφώνα Yunya στο έδαφος των Φιλιππίνων, τον Ιούνιο του 1991. Η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου έγινε στις 12 Ιουνίου 1991, την ίδια μέρα που ο τυφώνας έπληττε το νησί Λουζόν των Φιλιππίνων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα