Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια τη Δευτέρα

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια τη Δευτέρα
Χιονοπτώσεις ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι βορειοανατολικοί άνεμοι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο χιονοπτώσεις έως μέτριας έντασης
  • Η θερμοκρασία σε τιμές κατά 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος πολύ κρύος o καιρός. Η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα της Κυριακής. Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου και κυρίως στα βορειοανατολικά ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα σε ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά έως 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα στις 21/3/1957 είχαμε 29°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2004 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, με τη μέγιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη να φτάνει στους 23°C. Το 2007 δημιουργήθηκαν προβλήματα στις πτήσεις για Κρήτη και Δωδεκάνησα λόγω πολύ θυελλωδών νοτίων ανέμων. Ισχυρή καταιγίδα στη Χαλκίδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα