Καιρός: Πολλή ζέστη το Σάββατο, αλλά την Κυριακή η θερμοκρασία πέφτει

Καιρός: Πολλή ζέστη το Σάββατο, αλλά την Κυριακή η θερμοκρασία πέφτει
Παραλία Φαλήρου. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και στα πελάγη 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή και Δευτέρα στο Αιγαίο και 7 με 8 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες στη χώρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και στα πελάγη 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή και Δευτέρα στο Αιγαίο και 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια με τοπικές μπόρες το απόγευμα στα βορειοανατολικά. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο, θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοδυτικά τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα