Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιά με λίγες βροχές Eurokinissi

Άστατος καιρός κυρίως κεντρικά και βόρεια. Βελτίωση τη Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πρόσκαιρη μεταβολή το Σαββατοκύριακο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και βελτίωση από Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με βαθμιαία άνοδο από τη Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται μεταβολή του καιρού στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Κυριακή

Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι στην περιοχή νότιας Πελοποννήσου – δυτικής Κρήτης τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και μικρή πτώση στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Καιρός Δευτέρα


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός Τρίτη


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Τετάρτη

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα