Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση από την Κυριακή με καλές θερμοκρασίες

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση από την Κυριακή με καλές θερμοκρασίες
Αίθριος καιρός EUROKINISSI

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με φαινόμενα το πρωί στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Την Κυριακή στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια έως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 5/12/1957 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με πολλά προβλήματα. Πάγωσε μέρος της λίμνης Κάρλας. Το 2007 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. Το 2009 είχαμε ισχυρές βροχές στη Δυτική Κρήτη με 80 χιλιοστά βροχής στη Σαμαριά. Στις 4/5 Δεκεμβρίου 1896 πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό 953 hPa, στη Μάγχη, προκαλεί σφοδρή θύελλα που σαρώνει τις ακτές της Βρετάνης και της νότιας Αγγλίας προκαλώντας ναυάγια, πλημμύρες και καταστροφές. Μία από τις υποδομές που καταστράφηκαν ήταν και η κρεμαστή αποβάθρα στο Μπράιτον, υπολείμματα της οποίας σώζονται ακόμη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα