Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας Δευτέρα και Τρίτη – Άνοδος από Τετάρτη

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας Δευτέρα και Τρίτη – Άνοδος από Τετάρτη
Καιρός EUROKINISSI

Τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένος καιρός με μέτριους ανέμους. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε υψηλές τιμές τοπικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς – Πτώση σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και Τρίτη και άνοδος από Τετάρτη
  • Τοπικές βροχές στα ΒΑ το επόμενο διήμερο και λίγες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-09-22

Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Θεσσαλία και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο, από νωρίς το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13-09-22

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς και στα βόρεια σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα