Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι
Καιρός Eurokinissi

Αίθριος γενικά ο καιρός και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή στα κανονικά για την εποχή επίπεδα την Τρίτη. Στα 6 με 7 μποφόρ οι βοριάδες.

O καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με λίγα τοπικά φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία από την Τρίτη και μετά σε επίπεδα κοντά στα κανονικά
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειοι Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 04-10-2022

Στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-2022

Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ 06-10-2022

Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-10-2022

Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 24 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις αυξημένες την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 22 και 23 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα