Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές
Σύννεφα στον ουρανό της Επανομής Θεσσαλονίκης. intime

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο, με πολλές βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές σε κεντρικά και βόρεια το επόμενο διήμερο και βελτίωση από Παρασκευή
  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά 12 με 14 βαθμούς, ενώ από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανέβει και πάλι
  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ


Σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο που το βράδυ τοπικά θα είναι ισχυρές. Ενίσχυση των βορείων ανέμων, σε 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη στάθμη των 850 hPa προβλέπεται το επόμενο τριήμερο, της τάξης των 12 έως και 14 βαθμών Κελσίου , ενώ περίπου ίδιας τάξης μεγέθους θα είναι και η πτώση θερμοκρασίας στην επιφάνεια. Από την Παρασκευή και μετά ο υδράργυρος ανεβαίνει κοντά στα κανονικά επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 23-09-2021

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 18 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-09-2021

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-09-2021

Γενιά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βορειοανατολικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.


ΚΥΡΙΑΚΗ 26-09-2021

Ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη , ενώ από την Παρασκευή θα ανεβει στους 25 και το Σάββατο στους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα