Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες
Βροχερή μέρα στην Αθήνα intime

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές στα ανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη Βόρειοι Βορειοδυτικοί στα 4 με 6 και τοπικά 7- 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα Πέμπτη στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στα δυτικά θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 18 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί 6 και στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 23/9/1964 είχαμε τα πρώτα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, με ένα νεκρό από τους σφοδρούς ανέμους. Το 2005 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Σημειώθηκαν 60 χιλιοστά βροχής στην Πεντέλη μέσα σε μία ώρα.— Το 2014 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι στην Ορεστιάδα που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος. — Το 2015 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες στη Σάμο και στις ακτές του Έβρου.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version