Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια – Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια – Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι
Τοπικές Νεφώσεις Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και λίγα φαινόμενα. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά 7-8 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με λίγα τοπικά φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ανατολικά και νότια τους 26 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 06-10-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-10-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-10-2022

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 25 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version