Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια
Συννεφιασμένος καιρός στα Ιωάννινα eurokinissi

Λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια.  Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Λίγα φαινόμενα μέχρι τα μέσα της εβδομάδος. Το Σαββατοκύριακο έρχονται πολλές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα Τρίτη τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις ενώ τις πρωινές ώρες ηορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 18//1961 είχαμε -14°C στη Φλώρινα, -18°C στον κάμπο Εορδαίας. Χιονόπτωση στην Αθήνα, χιονόπτωση λίγο έξω από το Ηράκλειο Το 2008 Ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο. Το 2010 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, με αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής από υπερχείλιση χειμάρρου. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και από τους ανέμους. Το 2013 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε Αττική, Πρέβεζα και Ηλεία και δημιουργήθηκαν υδροσίφωνες σε Σύβοτα και Κέρκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα