Καιρός: Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή στα δυτικά και βόρεια το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες στη χώρα –Πρόσκαιρη μεταβολή το Σαββατοκύριακο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα νότια έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά αλλά παρόλα αυτά θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Σάββατο

Στα δυτικά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

Καιρός Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα