Καιρός: Σημαντική αλλά όχι πρωτόγνωρη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Σημαντική αλλά όχι πρωτόγνωρη πτώση της θερμοκρασίας
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει από Τρίτη (21/09) η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα της ΕΜΥ, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί ακόμη και κατά 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Σημειώνουμε ότι ήδη από τη Δευτέρα (20/09) οι θερμοκρασίες τοπικά έφτασαν ακόμη και τους 39 βαθμούς (Άργος), ενώ στην Αθήνα είχαμε μέγιστες τιμές περί τους 35 με 36 βαθμούς.

Σήμερα Τρίτη (21/09) ο υδράργυρος στο Λεκανοπέδιο θα φτάσει τους 34 βαθμούς, ενώ το επόμενο τριήμερο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή. Συνολικά εκτιμάται ότι η πτώση θα είναι της τάξης των 14 περίπου βαθμών.

Στην Αττική η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα πέσει αισθητά και την Πέμπτη (23/09) οι μέγιστες τιμές προβλέπονται περί τους 22 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή μέσα σε 3 ημέρες από τους 36 βαθμούς θα πέσουμε στους 22 βαθμούς Κελσίου με συνολική πτώση 14 βαθμών.

Πάντως αξίζει να επισημάνουμε ότι έχει υπάρξει στο παρελθόν ακόμη εντονότερη μεταβολή της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, την 1η Οκτωβρίου μετά το ρεκόρ των 38 βαθμών στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 4 του μηνός πέσαμε μόλις στους 16 βαθμούς, δηλαδή είχαμε πτώση της τάξης των 22 βαθμών Κελσίου.

Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα ανέβει και από την Παρασκευή (24/09) και κυρίως το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα επανέλθει σε κανονικές τιμές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα