Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή
Κακοκαιρία Φίλιππος Eurokinissi

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή. Σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βελτιώνεται ο καιρός και μόνο το πρωί θα έχουμε λιγα χιόνια στα ανατολικά και νότια.
  • Η θερμοκρασία κατά 6 με 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή με πολύ ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο Θα έχουμε βελτίωση με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή .

Την Κυριακή θα έχουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού. Σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 13/3/1987 σταματούν σταδιακά οι πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα.
  • Το 2006 παρατηρείται Funnel Cloud στα Σπάτα Αττικής.
  • To 2015 ανεμοστρόβιλος στα Φαλάσαρνα προκαλεί καταστροφές.
  • Το 2016 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Αγρίνιο, Ιθάκη, Αίγιο, Πάτρα και Κιλελέρ.
  • Καταγράφηκαν 266mm υετού στη Ζαγορά σε 20 ώρες και είχαμε πλημμύρες στα Τρίκαλα και τον Βόλο. Υδροσίφωνες σε Ιθάκη και Κεφαλονιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα