Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη χώρα

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη χώρα
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Από τον "Μπάλλο" σε ήρεμο φθινοπωρινό βαλσάκι. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στην αρχή της ημέρας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά που τοπικά θα είναι ισχυρές αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν

  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα βόρεια

  • Οι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Σήμερα Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/10/2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην Αττική. Το 2010 είχαμε πλημμύρες σε Σάμο και Θεσσαλονίκη. Εμφανίστηκε υδροσίφωνας στα Σφακιά. —Το 2012 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Βασιλική Λευκάδος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα