Καιρός: Στους 37 βαθμούς “σκαρφαλώνει” το θερμόμετρο – Εξασθενούν οι άνεμοι

Καιρός: Στους 37 βαθμούς “σκαρφαλώνει” το θερμόμετρο – Εξασθενούν οι άνεμοι
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας sooc

Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, εξασθενούν από το μεσημέρι οι βοριάδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια .
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς
  • Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι 5-6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα

Η προοπτική του καιρού

Η ζέστη το χαρακτηριστικό της Κυριακής με τον υδράργυρο τοπικά στους 37 °C ενώ από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Σήμερα Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 5/6/1954 είχαμε μειωμένη ανθοφορία δέντρων και φυτών λόγω συνεχών χαμηλών θερμοκρασιών και βροχοπτώσεων. Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην περιοχή του Βόλου. Το 2007 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα (84 χιλιοστά στη Νάουσα κα 110 χιλιοστά στο Δίον Πιερίας). Το 2016 το χαλάζι που έπεσε στον Λαγκαδά κατέστρεψε τις καλλιέργειες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα