Καιρός: Συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές – Καταιγίδες στα νοτιοδυτικά από Τετάρτη

Καιρός: Συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές – Καταιγίδες στα νοτιοδυτικά από Τετάρτη
Eurokinissi

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές  νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά ά και βόρεια και θα εκδηλωθούν βροχές     
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή . 
  •  Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες..Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 

 ΤΡΙΤΗ 06-12-2022

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 12 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 07-12-2022

Στο Ιόνιο, τη νότια ηπειρωτική χώρα, τις δυτικές Kυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

ΠΕΜΠΤΗ 08-12-2022

Στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τετάρτη.  Η  θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 15  και 17 βαθμών Κελσίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξημένη συννεφιά  στη Θεσσαλονίκη με βροχές την Τετάρτη   

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Τετάρτη .  Η  θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου .

 

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα