Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα Eurokinissi

Αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τοπικές βροχές και θερμοκρασιακά ήπιος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους και μεταφορά σκόνης από την Αφρική με λίγα φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα για την εποχή θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Η προοπτική του καιρού

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιή συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η μεταφορά σκόνης

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου..


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 29/3/1931 είχαμε χιονοπτώσεις στην Αττική μέχρι και τον Πειραιά. Το 1988 σημειώθηκε χιονόπτωση στα Ιωάννινα. Το 2006 σημειώθηκε ολική έκλειψη ηλίου στο Καστελόριζο. Το 2015 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στην Κάρπαθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα