Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη

Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη
Κακοκαιρία INTIME NEWS

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα ανατολικά και νότια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με παγετό στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 6 με 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 31/1/2005 είχαμε χιονοπτώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Βόλο. Αποκλεισμένα χωριά στην Ήπειρο.
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.
  • Το 2009 και το 2011 είχαμε χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα