Καιρός: Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται Νεφώσεις με παροδικά αυξημένες και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 7/12/ 2002 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες σε Ημαθία, Πιερία και Λάρισα.
  • Το 2008: Ανεμοστρόβιλος επηρέασε τη Ρόδο.
  • 2011: Υδροσίφωνας στα Χανιά.
  • 2014: Υδροσίφωνες σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ρόδο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα