Καιρός: Τα σκαμπανεβάσματα του Οκτωβρίου – Από την έντονη ζέστη στις καταιγίδες

Καιρός: Τα σκαμπανεβάσματα του Οκτωβρίου – Από την έντονη ζέστη στις καταιγίδες
Πτώση θερμοκρασίας Eurokinissi

Το Σαββατοκύριακο θα είναι μεν καλοκαιρινό αλλά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινή διάθεση.

Με σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και μετά την έντονη ζέστη και υγρασία, θα οδηγηθούμε σε ισχυρούς βοριάδες , βροχές και αισθητή πτώση από τη Δευτέρα και μετά.

Ένα ψυχρό μέτωπο που έρχεται από τα Βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί Νοτιοανατολικά και θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.


Όπως μπορούμε να δούμε παραπάνω, από τους 32 με 34 βαθμούς θα φτάσουμε στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη τη θερμή και την ψυχρή εισβολή των αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa που μας δείχνει έμμεσα και την μεταβολή της θερμοκρασίας στην επιφάνεια.

Η πτώση αυτή είναι σημαντική όχι όμως πρωτοφανής, καθώς πάντοτε ο Οκτώβριος (όπως ο Μάρτιος ) έχουν σαν χαρακτηριστικό τους τις απότομες εναλλαγές του καιρού.

Η παραπάνω περίπτωση της 1ης Οκτωβρίου 1991 είναι χαρακτηριστική , καθώς εκείνη την ημέρα καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών του Οκτωβρίου σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Τώρα στην περαιτέρω εξέλιξη του καιρού όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι θα διατηρηθούμε σε κανονικά ή κάτω από τα κανονικά επίπεδα μέχρι τα μέσα του μήνα , όπως δείχνει το ατμοσφαιρικό μοντέλο , ευελπιστώντας στο τέλος του μήνα το πρόσημο για όλο τον Οκτώβριο να είναι θετικό όπως προβλέπουν τα κλιματικά μοντέλα.

Σας ενημερώνουμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι μεσοπρόθεσμες προγνώσεις μας θα πυκνώσουν και θα σας πληροφορούμε τακτικότερα για την εξέλιξη του καιρού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα