Καιρός: Θερμότερη μέρα η Πέμπτη, με 35 – 37 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Θερμότερη μέρα η Πέμπτη, με 35 – 37 βαθμούς Κελσίου
Ζεστός καιρός EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει τοπικά ο υδράργυρος. Μεταβλητοί άνεμοι και τοπικά στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια

• Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Η προοπτική του καιρού

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός,με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα στις 26/5/1952 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Το 2007 κατεγράφη υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. –Το 2012 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο. Το 2014 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Κοζάνη και Παρανέστι Δράμας. — Το 2015 Χαλαζόπτωση έπληξε τη Γαύδο και τη Νάξο και παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Αγαθονήσι.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version