Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο – Βελτίωση τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο – Βελτίωση τις επόμενες ημέρες
Χειμωνιάτικος καιρός Eurokinissi

Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Διομήδη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων και περιορισμός στα νότια
  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή με ισχυρό παγετό στα βόρεια.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ηλιοφάνεια έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Την Πέμπτη στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα κεντρικά και βόρεια τους 4 με 6 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: στις 13/1/1995 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Το 1997 είχαμε 6 νεκρούς από τις πλημμύρες σε Φθιώτιδα και Κόρινθο. Το 2011 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. Το 2015 κατεγράφησαν ριπές ανέμου έως 144 km/h σε Κάρυστο και Ηράκλειο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα