Καιρός: Τοπικά στους 37 με 38 °C το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Τοπικά στους 37 με 38 °C  το Σαββατοκύριακο
Ήλιος και ζέστη στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πολλή αστάθεια από την ερχόμενη Δευτέρα με παράλληλη πτώση θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια το Σαββατοκύριακο αλλά ένταση φαινομένων από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά
  • Η θερμοκρασία φτάσει τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς το Σαββατοκύριακο αλλά θα πέσει από την Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από την Κυριακή.

Η προοπτική του καιρού

Η ζέστη το χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου με τον υδράργυρο τοπικά στους 37 με 38 °C ενώ από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Σήμερα Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 33 και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-06-2022

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-06-2022

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις απο Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια από Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα