Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
Συννεφιά. Eurokinissi

Λίγα φαινόμενα αναμένονται στα δυτικά και νότια, ενώ ενισχυμένοι θα είναι άνεμοι στα πελάγη. Προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες.Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια –Λίγες βροχές στα δυτικά και τα  νότια.
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. 
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου τα 7 με 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη στη νότια Πελοπόννησο και κυρίως στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φθάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, και στα υπόλοιπα κατά τόπους τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου..

 

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες που η ορατότητα θα είναι περιορισμένη . Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

H προοπτική του καιρού για το επόμενο 10ημερο

Λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά  και τα νότια τις επόμενες ημέρες Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει λίγο θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή . 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα  στις 28/10/1978 είχαμε δύο νεκρούς σε Πιερία και Καβάλα από το ψύχος, με μισό μέτρο χιόνι στη Καστοριά. και 74mm υετού στο Ελληνικό. — Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική τις βραδινές ώρες. Το 2007 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στους Οινιάδες Αιτωλοακαρνανίας. — Το 2010 είχαμε πλημμύρες στο Άγιο Όρος, με 222 χιλιοστά βροχής στο σταθμό του ΕΑΑ στο Βατοπέδι. – Το 2012 σημειώθηκαν  393 χιλιοστά βροχής στο Γαρδίκι Τρικάλων, με αποκλεισμένους τουρίστες λόγω κατολισθήσεων.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version