Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες – Βροχές από την Κυριακή

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες – Βροχές από την Κυριακή
Βροχή στην Αθήνα sooc

Περισσότερες βροχές και καταιγίδες στα ΒΔ την Κυριακή. Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπική συννεφιά με λίγα φαινόμενα . Μόνο την Κυριακή περισσότερες βροχές που την Κυριακή στα ΒΔ θα είναι τοπικά ισχυρές.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 με βαθμιαία ενίσχυση στο Ιόνιο στα 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-12-2022

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 05-12-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 06-12-2022

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 14 και 15 βαθμών Κελσίου .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα