Καιρός: Τοπικές βροχές από Τετάρτη και προοδευτική άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές βροχές από Τετάρτη και προοδευτική άνοδος της θερμοκρασίας
Συννεφιά στην Αργολίδα Eurokinissi

Το κρύο υποχωρεί σταδιακά μετά την Τετάρτη και ο καιρός γίνεται πιο ήπιος. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηπιότερος γίνεται σταδιακά ο καιρός και το κρύο θα αρχίσει να υποχωρεί μετά την Τετάρτη
  • Ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Σποράδες που βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα.

Καιρός την Τετάρτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νοτιοανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά – ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός την Παρασκευή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός το Σάββατο

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, που την Κυριακή θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως θαλάσσιες – παραθαλάσσιες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους . Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από τους 9 στους 14 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα