Καιρός: Τοπικές βροχές με βελτίωση από την Πέμπτη

Καιρός: Τοπικές βροχές με βελτίωση από την Πέμπτη
Οι ακτίνες του ηλίου ξεπροβάλουν μέσα από τα συννέφα πάνω από την πόλη των Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια ενώ απο την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί. Η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μία ματιά

  • Τοπικές βροχές  στα ανατολικά και αύριο στα νότια με βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη.  
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα αλλά από την Τετάρτη και μετά θα παρουσιάσει προοδευτική άνοδο.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης.

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ

 

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές ώρες στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Καιρός Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα δυτικά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και στα βορειοδυτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

 

Καιρός Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

 

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία  θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 15  βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version