Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές θερμοκρασίες
Ο ήλιος δύει πάνω από την λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας Eurokinissi

Οι άνεμοι θα είναι ΝΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα αστάθειας. Το βράδυ ξεκινάνε βροχές στα ΒΔ
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ από τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου , αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι –απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Η μεσοπρόθεσμη προοπτική των θερμοκρασιών

Χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες και με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Μικρή τάση ανόδου της θερμοκρασίας από τα μέσα του 3ου δεκαημέρου Μαΐου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 14/5/2007 είχαμε ισχυρή καταιγίδα το βράδυ στη Θεσ/νίκη. Το 2014 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Μπενίτσα Κέρκυρας. Οι θυελλώδεις άνεμοι στη Δράμα, Ευρυτανία και Φθιώτιδα προκάλεσαν καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version