Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός τη Δευτέρα, με ανέμους έως 7 μποφόρ

Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός τη Δευτέρα, με ανέμους έως 7 μποφόρ
Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 34 βαθμούς , ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για Αττική και Εύβοια. Υψηλός Κίνδυνος για περιοχές της Πελοποννήσου, Ανατολικής Στερεάς, και σε νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Ευρώπη. Στην περιοχή μας επικρατεί διάταξη μελτεμιού

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το υψηλό στη Μαύρη θάλασσα που συνδυάζεται με το χαμηλό στη περιοχή της Κύπρου που προακλούν το μελτέμι στο Αιγαίο

 
 

Τη Δευτέρα  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.  

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .  Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 22 Ιουλίου 1998 είχαμε δασικές πυρκαγιές στην Αττική με 5 νεκρούς

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version