Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με ανέμους από 4 με 6 και τοπικά 6-7 μποφόρ και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 25/11/1936 επικράτησαν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας (Θεσ/νίκη), -7°C στη Φλώρινα.
  • Το 1953 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά όλης της χώρας, χιόνια στον Αίνο Κεφαλονιάς, 1μ το χιόνι στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς στο Πήλιο.
  • Το 1975 χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας
  • Το 2004 εκδηλώθηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια Αττική.
  • Το 2005 είχαμε πλημμύρες στον ποταμό Ευρώτα στη Λακωνία, με έναν νεκρό από πνιγμό.
  • Το 2015 ανεμοστρόβιλοι προκαλούν ζημιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Κουσπάδες Κέρκυρας και Ξάνθη. Σημαντικές ζημιές από ανέμους σε Αγρίνιο και Καλαμάτα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα