Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με βοριάδες έως 6 – 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές με βοριάδες έως 6 – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Ηλιοφάνεια στην Ιτέα Φωκίδας Eurokinissi

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αλλά θα παραμείνει σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με λίγα φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει λίγο θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

 

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά έως τις μεσημβρινές ώρες και βαθμαία στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο με ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 09 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και  στα δυτικά έως τους 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 16/1/2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στην Εύβοια και Βοιωτία. — Το 2008 δημιουργήθηκαν  4 υδροσίφωνες και 1 ανεμοστρόβιλος στην Ιεράπετρα. — Το 2012 χαλαζόπτωση έπληξε τον νομό Ηρακλείου — Το 2016 επικράτησαν θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα