Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο διήμερο – Κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος το επόμενο διήμερο – Κανονικές θερμοκρασίες
Αίθριος καιρός Eurokinissi

Θα βελτιωθεί ο καιρός, ωστόσο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Τοπικές βροχές Τετάρτη και Πέμπτη

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Καιρός Πέμπτη

Στα βόρεια και μέχρι τις απογευματινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Καιρός Παρασκευή

Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα