Καιρός: Βελτίωση και εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη

Καιρός: Βελτίωση και εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη
ΣΥΝΝΕΦΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Διατηρείται ο παγετός στη κεντρική και τη βόρεια χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το πρωί παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά , αλλά ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί . Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια

  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και τοπικά 6-7 μποφόρ

Την Πέμπτη στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 12 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 28/1/2006 είχαμε ισχυρό παγετός στα Γιάννενα και πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας. Το 2008 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στην νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Αθήνα και το 2014 πλημμύρες στην Αττική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα