Καιρός: Βελτίωση την Τρίτη με τσουχτερό κρύο

Καιρός: Βελτίωση την Τρίτη με τσουχτερό κρύο
Χιονόπτωση στην Σαμαρίνα Γρεβενών. (EUROKINISSI/KOSTAS VILLA) Eurokinissi

Θερμοκρασία κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια που γρήγορα θα σταματήσουν . Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ

 

Την Τρίτη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στα ηπειρωτικά όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Σποράδες που βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 10 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ αργότερα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 18/1/1961 είχαμε -18°Cστον κάμπο Εορδαίας. Χιονόπτωση στην Αθήνα, χιονόπτωση λίγο έξω από το Ηράκλειο Το 1990 ήταν η 20 συνεχόμενη ημέρα παγετού στα Ιωάννινα με συσσώρευση πάχνης σε όλες τις επιφάνειες που δυσκολεύει τις μετακινήσεις. –Το 2010 ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, με αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής από υπερχείλιση χειμάρρου. Προβλήματα και από τους ανέμους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα