Καιρός: Βροχερός τις επόμενες μέρες με πιθανόν έντονα φαινόμενα

Καιρός: Βροχερός τις επόμενες μέρες με πιθανόν έντονα φαινόμενα
Βροχερός καιρός eurokinissi

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Κυριακή με βροχές και καταιγίδες. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τα κεντρικά και βόρεια καθώς επίσης και το Ανατολικό Αιγαίο
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση
  • Οι άνεμοι έως την Τρίτη δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη, αλλά από Τετάρτη και μετά τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή προβλέπεται μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και τη νύχτα στα βόρεια, όπου τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-03-2020

 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 24-03-2020

 

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στην υπόλοιπη τη χώρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-03-2020

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη και βαθμιαία στα δυτικά σποραδικές
καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 26-03-2020

 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα νότια και σταδιακά στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές βροχές στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

 

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες από την Τετάρτη και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές

 

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και βροχές το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά τη Δευτέρα στους 8 βαθμούς και θα ανέβει λίγο στους 11 με 12 την Τρίτη και Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα