Καιρός: Βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες την Τρίτη
Αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα Eurokinissi

Λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κατά περιόδους στα ανατολικά και τα νότια με βελτίωση από το απόγευμα στα βόρεια και τα δυτικά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 και πρόσκαιρα από το απόγευμα τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

 

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 14 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 2/3/1968 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας Το 1977 σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες λόγω χιονιού. Το 2005 σημειώθηκε χιονόπτωση με χιονόστρωση στα Ιωάννινα και τη Θεσ/νίκη. Το 2011 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά χωριά της Ηπείρου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα