Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Νέο κύμα κακοκαιρίας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ο καιρός θα κυλήσει με φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τοπικά έντονα και χιόνια κυρίως στα βόρεια ορεινά .

  • Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα , αλλά και αισθητή πτώση την Τετάρτη

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Κυριακή στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και ξανά από το απόγευμα . Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ στα πελάγη τις πρωινές και βραδινές ώρες

Καιρός Δευτέρα 25-01-2021

 

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές που τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Στα ανατολικά θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Καιρός Τρίτη 26-01-2021

 

Νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά με βροχές και στις θαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και πιθανώς τοπικά να είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Καιρός Τετάρτη 27-01-2021

 

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Πέμπτη 28-01-2021

 

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Καιρός Αθήνα

 

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 βαθμούς Κελσίου ως την Τρίτη , αλλά την Τετάρτη θα πέσει στους 9 βαθμούς

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία από τους 14 βαθμούς τη Δευτέρα θα πέσει στους 5 βαθμούς την Τετάρτη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα