Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη
Βροχοπτώσεις INTIME

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Έως 29 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά .
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 27 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και από νωρίς το βράδυ στο Ιόνιο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 24 με 27 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται Νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα με βελτίωση το βράδυ . Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 27/9/1996 είχαμε πλημμύρες στα Χανιά.
  • Το 2013 είχαμε δύο νεκρούς από κεραυνό σε Ροδόπη και Ξάνθη.
  • Το 2014 επικράτησαν πολύ ισχυροί άνεμοι στις Γούβες Ηρακλείου κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version