Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Τελευταία μέρα υψηλών θερμοκρασιών

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Τελευταία μέρα υψηλών θερμοκρασιών
Έντονη βροχόπτωση Eurokinissi

Συννεφιές, βροχές και καταγίδες τη Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τα δυτικά . Βροχερός ο καιρός επίσης στα κεντρικά τα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει τοπική συννεφια

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ

 

Σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα στα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά και θα φτάσει στα βόρεια έως τους 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 μςε 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 και τοπικά στην Κρήτη έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 29/11/2012 είχαμε ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία και τη Πρέβεζα, υδροσίφωνας στο Κατάκολο και 109.4mm στα Θεοδώριανα Άρτας. Μια “τυπική” ψυχρή εισβολή στις 29 Νοεμβρίου 1951 φέρνει χιόνι κυρίως στα βόρεια της Αττικής . Οι εφημερίδες της εποχής σε χρονογράφημά τους καταγράφουν το γεγονός.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version