Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή των Βαΐων

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Κυριακή των Βαΐων
Βροχερός ο καιρός τις επόμενες ημέρες eurokinissi

Αλλάζει από την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός με βροχές και καταιγίδες. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, από τα μέσα της Μ. Εβδομάδος υποχωρεί η αστάθεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

  • Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή των Βαΐων κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα Βόρεια μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδος .
  • Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου κυρίως τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 6-7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Σάββατο σε όλη τη χώρα μέχρι το απόγευμα προβλέπεται αραιή συννεφιά και λίγες ασθενείς βροχές. Τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 17-04-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της κυρίως στα νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή και θα φθάσει στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 13 με 15 βαθμούς. Αντίθετα στη βόρεια Κρήτη θα φθάσει τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-04-2022

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική χώρα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 19-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-04-2022

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τοπικές νεφώσεις με βροχές την Κυριακή και Μ. Δευτέρα Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Κυριακή και Μ. Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Κυριακή και Μ. Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα