Καιρός: Βροχές στην ανατολική Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά την Δευτέρα

Καιρός: Βροχές στην ανατολική Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά την Δευτέρα
Βροχή INTIME

Βαθμιαία επικράτηση βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές στην ανατολική Ελλάδα και χιόνια σε ορεινά και βόρεια ημιορεινά τμήματα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Βροχερός ο καιρός στα ανατολικά με παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές αλλά και στα βόρεια ημιορεινά

• Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Επικράτηση βοριάδων τις επόμενες ημέρες και πτώση της θερμοκρασίας. Στα ανατολικά επικρατεί καιρός βορείου ρεύματος με βροχές κυρίως στα προσήνεμα και χιόνια σε ορεινά αλλά και ημιορεινά στα βόρεια.

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, με λίγες τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και τη νύχτα στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 10 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και τις πρωινές ώρες πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 13/12/2001 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Σπάνια σε ένταση και διάρκεια βαρυχειμωνιά πλήττει και την Ευρώπη . Ντυμένη στα λευκά όλη η κεντρική και η βόρεια Ελλάδα με σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ αποκλείστηκαν ορεινά χωριά. Χιονισμένες πόλεις η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

Όσο και να φαίνεται παράξενο χιονοθύελλες οι χειρότερες εδώ και δεκαετίες, πλήττουν τη Μέση Ανατολή.

Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο και τα Χανιά. 3 υδροσίφωνες στο Αν. Πήλιο (Αγ. Ιωάννης). Το 2011 είχαμε σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Κέρκυρας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα