Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές στην Αθήνα ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI

Βελτιωμένος καιρός μέχρι την Παρασκευή, βροχές το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Το Σάββατο βροχές κυρίως σε δυτικά κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή σε όλη τη χώρα
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, αλλά με αισθητή πτώση από την Κυριακή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές μέχρι και την Παρασκευή. Το Σάββατο βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και Δευτέρα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά της ανατολικής κυρίως χώρας και στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Πέμπτη

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 19 με 20 και στα υπόλοιπα τους 21 με 24 βαθμούς.

Καιρός Παρασκευή

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νότια θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Καιρός Σάββατο

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και τα βόρεια όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Καιρός Κυριακή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις χθεσινές μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version