Καιρός: Ύφεση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι

Καιρός: Ύφεση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι
Χιόνι - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε κλοιό χιονιά η Ελλάδα με τα φαινόμενα να έχουν ήδη εκδηλωθεί στα βόρεια και να κατεβαίνουν και προς τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία στη χώρα μας και  οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Ευβοίας και στα ορεινά της Κρήτης. Το χαμηλό που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά θα κινηθεί αργά ανατολικά και θα εξασθενίσει

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι  χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα), ενώ από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς στα δυτικά τους 12 και στα ανατολικά τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 8 με 9 και τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση το απόγευμα.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια  στα ορεινά και ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και αργότερα τοπικά 9 με 10 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα