Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια – Κανονικές θερμοκρασίες
Καιρός Eurokinissi

Υποχωρεί η αστάθεια στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία κοντά στα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Θα διατηρηθεί η αστάθεια, αλλά θα είναι πιο περιορισμένη

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα περισσότερα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 5-6 μποφόρ

Την Κυριακή τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά, καθώς και στην Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. και θα φτάσει στα βόρεια τους 29 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα έως 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού:

Η αστάθεια από την Κυριακή αρχίζει να περιορίζεται στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τα μέσα της εβδομάδος.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 13/6/1964 είχαμε ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών και καπνού στη Φθιώτιδα από καταιγίδες. Το 1969 σημειώθηκαν 40°C στο Ηράκλειο. Το 2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια και κεντρικά και το 2009 είχαμε δασική πυρκαγιά στη Ριτσώνα. — Το 2010 ανεμοστρόβιλος επηρέασε τη Σιάτιστα και το 2016 εκδηλώθηκαν Ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version