Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Πέμπτη – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 40 βαθμούς

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Πέμπτη – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 40 βαθμούς
Φωτογραφία αρχείου AP

Ο Θοδωρής Κολυδάς δίνει την πρόγνωση του καιρού. Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς και την Πέμπτη. Ποιες περιοχές είναι στο "πορτοκαλί".

Την Πέμπτη θα υποχωρήσει λίγο η θερμοκρασία στα βόρεια αλλά θα διατηρηθεί υψηλή στα κεντρικά και κατά τόπους θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς. Υπάρχει προειδοποίηση για τις υψηλές θερμοκρασίες, με πορτοκαλί χρωματισμό στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Σκύρο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα, Ηλεία & Αχαΐα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη ενώ περνά το μέτωπο από τα κεντρικά που θα εξασθενήσει τον αντικυκλώνα της Βαλκανικής και το οποίο θα κινηθεί νοτιότερα τις επόμενες ημέρες και θα δροσίσει από Παρασκευή

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής αποτυπώνεται φαίνεται καλύτερα το οργανωμένο σύστημα στα Βόρεια Βαλκάνια.

 

Την Πέμπτη στα βόρεια ηπειρωτικά αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου 1957 είχαμε 42 βαθμούς στη Λάρισα και το 1998 σημειώθηκαν 44 βαθμοί Κελσίου στα Χανιά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα