Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων την Πέμπτη
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Διατηρείται η θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα με τον υδράργυρο στους 36 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και η ζέστη θα είναι πιο αισθητή λόγω της εξασθένησης των ανέμων

  • Λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα όμβρων

  • Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τα 7 μποφόρ με εκξασθένηση από το απόγευμα

 

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου..

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 7/7/1901 καταστάφηκαν 15.000 στρέμματα καλλιεργειών στη Λειβαδιά λόγω χαλαζόπτωσης, όπου το στρώμα πάγου ανήλθε στα 20εκ. — Το 1929 είχαμε 38°C στη Λάρισα, 37 στην Αθήνα. — Το 1988 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στη Δ. Μακεδονία, με 40.8 στη Φλώρινα, 42,2 στη Κοζάνη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα