Κακοκαιρία Ariel: Έντονα φαινόμενα την Πέμπτη με ύφεση από το βράδυ

Κακοκαιρία Ariel: Έντονα φαινόμενα την Πέμπτη με ύφεση από το βράδυ
Συννεφιασμένος καιρός Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις επόμενες μέρες. Κανονικές θερμοκρασίες με τάση ανόδου το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας τοπικά ισχυρές . Λίγα φαινόμενα από την Παρασκευή και μετά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου το Σαββατοκύριακο .
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι . Βροχές θα έχουν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι τους 13 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 17 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-12-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-12-2022

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-12-2022

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ με εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 14 βαθμών .

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα