Κακοκαιρία: Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Στερεά

Κακοκαιρία: Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Στερεά
Βροχές στην Αθήνα Eurokinissi

Ο Θοδωρής Κολυδάς αναλύει το νέο μέτωπο της κακοκαιρίας που θα "χτυπήσει" τη χώρα από το απόγευμα της Τρίτης. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν και πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Από την Κυριακή κιόλας σας είχαμε ενημερώσει ότι την χώρα μας θα την επηρεάσει μια διαταραχή που έρχεται από τον κόλπο της Γένοβας και το Τυρρηνικό πέλαγος. Η διαταραχή αυτή θα δημιουργήσει αποκομμένο χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα (στάθμη των 500 hPa) με ψυχρές και ασταθείς μάζες στα νοτιοανατολικά την Τρίτη και την Τετάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

Τη Δευτέρα μετά από μελέτη των μετεωρολογικών παραμέτρων κρίναμε ότι πρέπει να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με την κύρια μεταβολή να προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16-07-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία.

Στους παραπάνω χάρτες μπορείτε να δείτε τα αθροιστικά ύψη βροχής τα οποία αναφέρονται για το προηγούμενο 6ωρο της ώρας που υπάρχει στον κάθε χάρτη.

Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στους προηγούμενους χάρτες θα επηρεαστεί και η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

Μην ξεχνάτε ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Όπως γνωρίζετε άλλωστε, μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το εικοσιτετράωρο , καθώς και από την και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ(www.emy.gr).

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version