Κακοκαιρία: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Κακοκαιρία: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Προβλήματα σε πολλές περιοχές
Χιόνια στο Χορτιάτη facebook

Στα λευκά αρχίζει να ντύνεται και η Θεσσαλονίκη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί προβλήματα. Σε Κοζάνη, Τρίκαλα και Φλώρινα τα σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχές βόρεια της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Ειδικότερα, χιόνι πέφτει στο Χορτιάτη, στο Ωραιόκαστρο και στο Ασβεστοχώρι, στο δρόμο προς και από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι 3 βαθμοί Κελσίου, στα Γρεβενά 2, στις Σέρρες και στην Ελευθερούπολη Καβάλας 5, στον Πολύγυρο (όπου επίσης χιονίζει) 1, στο Κιλκίς 1, στο Αμύνταιο -1 και στη Φλώρινα -2.

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση που έπληξε τις πρωινές ώρες πολλές περιοχές της χώρας. Οι εντονότερες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κοζάνη, Φλώρινα και Τρίκαλα ενώ σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί και η Πολιτική Προστασία στα Χανιά, ύστερα από τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού.

Στα λευκά η Φθιώτιδα

Από τις 5 το πρωί της Τρίτης το κύμα κακοκαιρίας “επισκέφθηκε” με έντονα φαινόμενα την Κεντρική Ελλάδα με χιονοπτώσεις από το πρωί σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία. Ειδικότερα, στην ορεινή περιοχή του Τυμφρηστού και τα Βαρδούσια, ενώ πιο ανατολικά έντονη χιονόπτωση παρουσιάζεται στην Όθρυ.

Χιονόπτωση έχει και στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στη Φθιώτιδα επίσης όλα τα ορεινά διαμερίσματα ξύπνησαν ντυμένα στα λευκά.

Ωστόσο όσοι οδηγοί χρειάζεται να κινηθούν στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Πυκνό χιόνι σε Κοζάνη και Φλώρινα

Από τις 02.00 τα ξημερώματα ξεκίνησε να χιονίζει στην Κοζάνη και ήταν θέμα ωρών η πόλη να ντυθεί στα λευκά. Την ίδια στιγμή, στα λευκά έχει ντυθεί και η Φλώρινα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα